יום ראשון, 20 בפברואר 2011

"חושבים ירוק"-עדו יובל זהר ומרי-משימה ב'

הקדמה
התבקשנו לחשוב על רעיון לניסוי כעבודה על איכות הסביבה. בפוסט האחרון פירסמנו תמונות של צינור בראש העין,אשר שופך את שפכי התושבים לתוך מקור המים "המופרסם"(לפחות לכל אלו שחיים בראש העין)-נחל רבא. כאמור,נחל רבא נשפך בסופו של דבר לנהר הירקון ולאדמה,וצמחים רבים בארץ ניזונים ממנו. השאלה היא-איך רמת החומציות שבשפכים משפיע על גדילת הצמחים.
שאלת החקר
כיצד רמת החומציות במים משפיעה על השעועית?

שאלות משנה
1.מהי רמת חומציות?
2.מהי רמת החומציות במי הירקון?
3.מהי רמת החומציות של מי הברז(מים שבד"כ אנו משקים איתם צמחים)?
4.מהי רמת החומציות במי נחל רבא?
5.כמה פעמים צריך להשקות את השעועית ביום?
6.האם השפכים שנשפכים לנחל רבא עוברים דילול?
7.כיצד מודדים רמת חומציות במים?
8.מהי הטמפ' הטובה ביותר לגידול שעועית?
9.מהם הדרכים למדידת רמת חומציות?
10.באיזו סביבה גדלה שעועית(עדשים)?
11.באילו דרכים מזהמים מקורות מים?
12.איך זיהום המים משפיע על יצורים חיים?
13.הזיהום בירקון-כיצד נוצר?

2 תגובות:

  1. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק
  2. לום רב!!
    שאלת החקר טובה מאד. שאלות המשנה טובות- שימו לב שחסרות שאלות על זהום נחלים בכלל וזהום הירקון ונחל רבא בפרט, בנוסף חסרות שאלות המתייחסות לצמח הנענע- כלליות ועל תנאי גידול, לבסוף חסרה שאלה על הדרכים שקיימות לבדיקת רמת חומציות...
    בהצלחה!! רונית

    השבמחק